De brouwerij waar onze bieren worden gebrouwenBrouwplaats Jake's Beer

De brouwplaats

Onze brouwplaats is gestart in 2016, toen ze met een groep de speciaal bieren in de kijker wilden zetten. Dankzij hun enthousiasme, durf en doorzettingsvermogen zijn ze erin geslaagd om hun droom op touw te zetten:

Een toonaangevende brouwerij waar je je helemaal thuis voelt.

Door de jaren heen is het team gegroeid van een kleine groep vrienden tot een team van meesterbrouwers, brouwingenieurs en biochemici – maar ze hebben nooit hun passie voor het creëren van ongelooflijk bier verloren. Ze weten dat je meer verdient dan dezelfde brouwsels. Je verdient gedurfde bieren die je smaakpapillen in vuur en vlam zetten, en een ervaring waarbij je je welkom voelt. Daarom besteden ze veel aandacht aan elk detail.

Brouwerij

Het team van de brouwplaats

De kwaliteit die ze met hun brouwerij leveren, hangt niet enkel af van grondstoffen en recepten. Het team is wat het verschil maakt. Van ervaren meesterbrouwers over gepassioneerde ingenieurs tot gedreven oprichters: de gezamenlijke toewijding zorgt ervoor dat je het ambacht in speciaalbier proeft.

Gespecialiseerd in de productie van verschillende soorten speciaalbier

Met geavanceerde brouwtechnologie richten ze zich op brouwsels die op maat gemaakt zijn. De meesterbrouwers volgen de unieke recepten tot in de puntjes. Ze zijn trots op hun unieke brouwproces. De geavanceerde brouwtechnologie stelt ze in staat om aangepaste recepten te creëren voor elk bier dat ze produceren.

https://jakesbeer.com/wp-content/uploads/2022/04/Schrootmolen-brouwplaats.jpg

Hoogkwalitatieve schrootmolen

De schrootmolen garandeert dat de geselecteerde mouten correct en specifiek geschroot worden. Schroten is een intensief proces, maar heel belangrijk voor het uiteindelijke rendement. Doordat de brouwerij een hoogkwalitatieve schrootmolen heeft kunnen ze dus zorgen voor de ideale schrootgrootte.

Brouwinstallatie

De brouwplaats werkt met een dubbele, semi geautomatiseerde brouwinstallatie (keuze tussen 20 en 40 hL). Een brouwhuis met 4 vaten. Waar elk vat een eigen stap heeft in het brouwproces:

1. MAISCHKUIP

De geschrote mouten worden opgelost in water en worden automatisch verwarmd volgens het maischschema.

2. FILTERKUIP

Het vloeibare gedeelte (wort) en het vaste gedeelte (draf) worden gescheiden via de geperforeerde filterplaat.

3. KOOKKETEL

Dan wordt het wort gekookt en worden de hoppen en eventuele kruiden toegevoegd. De kookketel wordt verwarmd met een stoomgenerator.

4. WHIRLPOOL

Vaste deeltjes zoals de hop, kruiden en eiwitvlokken worden verwijderd.

Laboanalyses

Laboanalyses

Naast de interne metingen en analyses werken ze samen met de Universiteit Gent voor microbiologische en fysicochemische analyses. Daarnaast zorgt het interne kwaliteitssysteem voor de organoleptische beoordeling van het bier. Pas als het volledige kwaliteitsteam z’n fiat geeft, zijn ze tevreden en wordt het bier definitief goedgekeurd.

Jake’s Beer x de brouwplaats

Jake’s Beer heeft specifiek gekozen om samen te werken met deze brouwerij. Een partij waar kwaliteit van de bieren voorop staat en een partner die graag meedenkt in het hele proces. De samenwerking met ze zorgt er ook voor dat we kunnen voldoen aan de strenge wet- en regelgeving en aan onze eigen hoge kwaliteitseisen van het bier. Jake’s wordt alleen gebrouwen met de allerbeste ingrediënten en op een duurzame manier.

Ben je benieuwd naar al onze producten? Kijk dan eens in onze bier shop!
Meer weten over Jake’s Beer? Volg ons op Instagram!