Brouwerij

De brouwerij

Wij zijn een brouwerij gevestigd in Den Bosch, toegewijd aan het creëren van unieke en uitstekende bieren. Onze recepten zijn ontwikkeld en verfijnd door brouwmeester, wiens passie het is om nieuwe smaken te ontwikkelen die de grenzen verleggen van wat bier kan zijn.

Bij Jake’s Beer geloven we in hard werken en hard genieten van een geweldig bier terwijl jij dat ook doet. Samen met een Belgische brouwerij produceren we onze bieren. We willen dat je heerlijke bier op de meest duurzame manier gebrouwen wordt. Wij zijn trots op ons vak, en we zorgen ervoor dat het bier met zorg wordt gebrouwen, elke keer weer. Onze brouwerij is het resultaat van onze passie voor bieren en naar nieuwe bierervaringen.

https://jakesbeer.com/wp-content/uploads/2022/01/Bierproeverij.jpg

Ons verhaal

Bier gaat over meer dan alleen drinken. Het gaat over genieten, tijd doorbrengen met vrienden en familie, en gewoon over een leuke tijd hebben. Bij Jake’s Beer hechten we veel belang aan het delen van onze passie voor lekker bier en het delen van die ervaring met jullie allemaal.

Het begon allemaal een aantal jaren terug, wanneer Didier, Kees en Jan samen op het terras zaten te genieten van een lekker bier. Pratend over het moois van speciaalbier kwam al snel de gedachte om ons eigen bier op de markt te brengen. Zo gedacht, niet zo gedaan ;). Het duurde even om dit plan van de grond te krijgen. Het zoeken naar de juiste partner, een merknaam bedenken en de smaken kiezen. Begin 2021, midden in de Coronapandemie, is de juiste partner gevonden voor de realisatie van ons bier.

De brouwplaats

Onze brouwplaats is gestart in 2016, toen ze met een groep de speciaal bieren in de kijker wilden zetten. Dankzij hun enthousiasme, durf en doorzettingsvermogen zijn ze erin geslaagd om hun droom op touw te zetten:

Een toonaangevende brouwerij waar je je helemaal thuis voelt.

Door de jaren heen is het team gegroeid van een kleine groep vrienden tot een team van meesterbrouwers, brouwingenieurs en biochemici – maar ze hebben nooit hun passie voor het creëren van ongelooflijk bier verloren. Ze weten dat je meer verdient dan dezelfde brouwsels. Je verdient gedurfde bieren die je smaakpapillen in vuur en vlam zetten, en een ervaring waarbij je je welkom voelt. Daarom besteden ze veel aandacht aan elk detail.

Brouwerij
https://jakesbeer.com/wp-content/uploads/2022/04/Schrootmolen-brouwplaats.jpg

Brouwproces

Hoe brouw je bier?

Het brouwproces van bier kent 9 stappen en is voor elk bier uniek. Het brouwproces is gebaseerd op de grootte, de hoeveelheid en het type van de gebruikte ingrediënten, en het gewenste resultaat voor het bier dat gebrouwen wordt. Aan het eind van deze 9 stappen heb je een volmaakt biertje dat gedronken kan worden, maar dit kan wel enkele weken duren. Hieronder wordt het brouwproces beschreven.

Awards

Toen we Jake’s Beer in 2021 op hadden gericht, wilden we een uniek merk creëren dat zich zou onderscheiden in de ambachtelijke biermarkt. We wilden dat onze bieren anders zouden zijn dan al het andere dat je daar zou vinden – van hoge kwaliteit en met veel liefde gemaakt. En nu zien we de resultaten: onze bieren hebben in het eerste jaar al awards gewonnen, we kunnen niet trotser zijn!

European Beer Challenge-medailles zijn waardevol voor ons, omdat ze de absolute top van bierproducenten in de wereld erkennen. Winnen bij European Beer Challenge is super competitief en deze European Beer Challenge 2022 awards zijn daarom een enorme aanwinst voor ons merk! Bier is onze passie en daardoor zijn wij extra blij dat we worden gewaardeerd door de mensen die weten waar ze het over hebben. De European Beer Challenge wordt beoordeeld door Europa’s toonaangevende bierinkopers en biersommeliers die allemaal belangrijke besluitvormers zijn.

European Beer Challenges Medailles Jake's Beer

Bestel gelijk onze bieren

blond-bier
2.50
Dit helder goud speciaalbier is een bier dat voor iedereen toegankelijk is. Een aanwezige frisse nasmaak maakt dit bier een echte dorstlesser. De smaken van de granen blijven mooi hangen en door de bittere finish van de hop maakt dit een lekker fris bier. Met fruitige tonen in dit speciaalbier is het niet zomaar een standaard blond bier. Enjoy Jake’s!
Tripa-tripel-ipa-bier
2.50
De Tripa is een goudkleurig bier. Een Triple IPA, de extra zware variant van de IPA. Waarbij je dus fruitigheid van een tripel kan verwachten en de bitterheid en citrus toetsen van een IPA. De Tripa heeft een lange nasmaak van bittere hoppen en fruitige tinten die lang aanwezig blijven met een honing zoet begin. Enjoy Jake’s!

Ben je benieuwd naar al onze producten? Kijk dan eens in onze bier shop!
Meer weten over Jake’s Beer? Volg ons op Instagram!