Bierstijlen

Bierstijlen

In bierstijlen kun je verschillende soorten bieren onderbrengen die variëren in ingrediënten, geschiedenis en in het brouwproces. Er is ook een verschil in mondgevoel, uiterlijk en smaak, waardoor de bierstijlen verschillend zijn. Als je de verschillen tussen deze bierstijlen niet kent, is het een goed idee om veel verschillende soorten te proberen met bijvoorbeeld een bierproeverij. Je zou zomaar eens kunnen houden van veel van hen! Hieronder kan je de verschillende bierstijlen vinden.

Bierstijl blond bier

De bierstijl blond bier is een klassieker. Waar je ook in een café of restaurant komt, ze hebben altijd wel blond bier op de tap en fles! België is de grondlegger van blond bier, daar werd het voor het eerst gebrouwen en gedronken. Blond is een zeer toegankelijk bier dat vaak zoete, fruitige en/of kruidige tonen bevat. Het alcoholpercentage van blond ligt vaak tussen de 6 en 7,5%. Blond bier is een perfecte eerste stap voor het ontdekken van het smaakvolle profiel van speciaal bier!

Bierstijl Tripel bier

Een van de populaire bierstijlen is een Tripel bier. Een Tripel is een bovengistend bier met een alcoholpercentage tussen de 7,5 en 9%. De kleur kan je het best omschrijven als blond tot amber. Een Tripel bier is vol en stevig en heeft zowel zoetigheid als bitterheid in de smaak. Je drinkt deze bierstijl het beste tussen 8 en 10 graden.

Bierstijl IPA bier

De IPA is een bovengistende bierstijl, die bekend staat om zijn hoppige karakter. Met een IPA worden veel varianten gemaakt zoals New England IPA, Tripel IPA (Tripa) en zelfs Milkshake IPA’s. De klassieke IPA heeft een goud tot koperen kleur. De geuren zijn vooral hoppig dat kan varieren van citrusfruit en mango tot dennenbos. Met name de Engelse varianten hebben meer zoete moutige geuren. De smaak van een IPA is hoppig met een stevige bitterheid. Deze bierstijl heeft een alcoholpercentage tussen de 5,5 en 7,5%, je drinkt het daarom ook het beste bij een temperatuur tussen de 6 en 8 graden.

Ben je benieuwd naar al onze producten? Kijk dan eens in onze bier shop!
Meer weten over Jake’s Beer? Volg ons op Instagram!